Megadeth – Super Collider (2013)

220px-super_collider_megadethVorige week brachten we u verslag uit van het optreden van Megadeth in de AB om hun nieuwe album te promoten. Omdat ‘Super Collider’ vandaag pas officieel in de rekken ligt brachten ze toen nog maar twee nieuwe nummers. Gelukkig, zou je kunnen vaststellen na het beluisteren van het album.

Het album begint met de twee nummers die de band al eerder live heeft gebracht. De eerste song Kingmaker is een lekkere thrasher zoals we van Megadeth gewend zijn. Over de titeltrack waren meningen vooraf verdeeld. Velen vinden het nummer té AC/DC-achtig. Veel fantasie heb je inderdaad niet nodig om je in te beelden hoe het nummer zou klinken met vocals van Brian Johnson maar since when is that a bad thing? Live klonk het alvast ook lekker.

Met de volgende nummers Burn!, Built for War en Off the Edge vervallen Dave Mustaine en co helaas een beetje in de mediocriteit. Het sologescheur van Chris Broderick is in verschillende tracks een eenzaam hoogtepunt. Als u denkt dat ik nu te streng ben, vindt u “Fire, I’ve got the fire.  Fire, burning desire… my desire to burn”  sterk qua lyrics? Dan heb ik goed nieuws voor u want het album staat vol met dergelijke onzin.

Dance in the Rain begint met dezelfde instelling maar dan wordt er ineens een versnelling hoger geschakeld. Na het tweede refrein komt de band eventjes volledig los. Helaas stopt het nummer dan ineens, tekenend voor de plaat. Daarna gaat het vier minuten aan een stuk van “The beginning of sorrow, there will be no tomorrow”, als songtekst lang niet sterk genoeg om een heel nummer aan te wijden als je mij vraagt.

The Blackest Crow is banjogedreven en daardoor een van de opmerkelijkste nummers van het album. Eerlijk gezegd, het klinkt niet onaardig. Forget to Remember kabbelt onopgemerkt voorbij en het hoogtepunt van Don’t Turn your Back on a Friend is alweer het niet onaardige gesoleer van Dave en Chris. De lyrics kan je eens te meer samenvatten met een welgemeend “Dave, hou je bek!”

Als een van de hoogtepunten van een album een cover is van een oud nummer weet je genoeg over de kwaliteit. Afsluiten doen we met Cold Sweat, een coverversie van een nummer van het Ierse Thin Lizzy. We kunnen dus wel stellen dat ‘Super Collider’, wat een naam trouwens, niet de geschiedenisboeken zal ingaan als één van de Megadeth hoogtepunten. Waar is trouwens mascotte Vic Rattlehead naartoe, weigerde die te poseren voor een coverafbeelding of zo?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s