Alter Bridge – AB (2013)

De Amerikaanse hardrockband Alter Bridge mocht vrijdagavond een poging komen doen om de Ancienne Belgique plat te spelen. Om de zaal op te warmen kunnen ze tijdens deze tournee een beroep doen op het Halestorm van Lzzy en broerlief Arejay Hale en bovendien was het evenement op voorhand uitverkocht. De aanloop was dus in elk geval perfect.

De band rond Creedgitarist Mark Tremonti heeft met ‘Fortress’ net een nieuw pareltje toegevoegd aan haar discografie en dus waren er nogal wat mensen met hoge verwachtingen afgezakt naar de Anspachlaan in Brussel. Ook het feit dat het viertal uit Florida met Halestorm opnieuw een band van niveau kon strikken als support act was hier niet vreemd aan. Die laatsten staken direct van wal met de grammywinnende hit Love Bites (So Do I), toch een gewaagde keuze. Qua wakker schudden van het publiek kon dat natuurlijk wel tellen.

Het publiek vroeg en kreeg een echte Rock Show, met heel veel enthousiasme en een Lzzy Hale in topvorm. Getuige daarvan was ook de verbluffende vocale prestatie tijdens Break In, zichzelf begeleidend op piano, als intro voor Familiar Taste Of Poison. De cheesiness (“It has always been a dream of us to come play here in Belgium”, bitch please) nam je er dan met veel plezier bij. Na afsluiter annex hoogtepunt I Miss The Misery kon het wachten op Alter Bridge weer beginnen.

Het publiek was al laaiend enthousiast en dat zou de komende twee uur absoluut niet minderen. Opener Addicted To Pain komt van het nieuwste album maar werd meegekweeld alsof het al jaren in de vaste setlist zit. Ook tijdens andere nieuwe nummers zoals Bleed It Dry, dat trouwens voor het eerst live werd gebracht, en het magistrale Cry Of Achilles bleek dat iedereen al goed vertrouwd is met het nieuwe materiaal.

Dure pyrotechnics heeft het viertal niet nodig om de fik twee uur lang in de keet te houden (heeft u ‘m?). Al had een banner met op z’n minst het bandlogo toch niet misstaan in plaats van dat enorm wit laken achter drummer Scott Philips. Of was dat net een teken van “We don’t need that shit to keep you amused”?  Een ultrastrakke set vol ijzersterke nummers en een overvloed aan enthousiasme volstaan. Al maken die pornofaces van Tremonti en het occasioneel geflirt van zanger Myles Kennedy met het vrouwelijke publiek het plaatje compleet.

Voor het akoestische Watch Over You riep Kennedy Lzzy Hale nog eens op het podium, intussen in lederen hotpants (Lzzy natuurlijk, niet Kennedy). De sfeer valt eventjes stil, maar zelfs een nieuw nummer als Calm The Fire slaagt er direct in om het vuur terug aan de lont te brengen. Op deze manier vliegt de tijd voorbij. Voor we het beseffen zijn we aan de encores toe. Isolation lijkt niet helemaal te kloppen maar geen kat die het iets lijkt te schelen. Afsluiter Open Your Eyes, waarmee het zo’n negen jaar geleden begon voor Alter Bridge, zorgt nog voor het meezingmoment van de avond. Of toch voor diegenen die nog wat stem over hadden.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s