Powerstroke – De Kring (2014)

powerstrokerelease-318x450Een avondje headbangen op wandelafstand, veel beter kan een zonnig lenteweekend niet beginnen. Zeker als je in het landelijke Wachtebeke resideert, pik je best alle plaatselijke metaloptredens mee. Vrijdagavond kwam de meetjeslandse band Powerstroke haar nieuwe album ‘In For A Penny, In For A Pound’ voorstellen met in haar zog het nog Meetjeslandsere The Evil Pony’s en het Wachtebeekse 23 Acez.

Opener 23 Acez is het laatste nieuwe project van zanger/gitarist Benny Willaert, in de streek ook bekend onder de artiestennaam Zors. Met muzikanten als drummer Jonathan Braeckman (Anti Icon, Thirvegol) en een studiobijdrage van gitarist Dario Frodo (Ostrogoth), verwacht je jezelf aan het zwaardere werk, maar niets bleek minder waar.  Met nummers als Nobody’s Listening, 30 Something en The Bigger Picture kregen we verrassend toegankelijke progrock voorgeschoteld, denk aan Dream Theater, maar dan met radiopotentieel. Intussen zou Zors al aan een ‘best of’-project kunnen beginnen werken met naast 23 Acez ook Black Snow en Gemini Season op zijn actief, ik zou gaan kijken!

Family Of Dog moest helaas cancellen, maar niet getreurd want dat betekende dat er last minute een plaatsje vrijkwam. Dat plaatsje werd met veel enthousiasme ingenomen door het comedymetalgezelschap The Evil Pony’s. “Willem? – Ja, Manu? – Lank geleden é!” Veel meer hadden de Eeklonaars niet nodig om het publiek op hun hand te krijgen. Ook de aanstekelijke Polderrock, in het Meetjeslands uiteraard, zat daar wel voor iets tussen. Nummers luisteren naar veelzeggende namen als Gestrand Mee ‘tloatste Papierke in mijn And en het nieuwe Urinoir Très Bizarre, Oost-Vlaamse Clement Peerens met extra portie ballen dus. Weinig hoogstaand? Misschien, al bleek bassist Sven wel conservatorium gevolgd te hebben, “In Zelzoate!”. Drummer Steven kon bij momenten iets minder goed volgen en kon bij elke misstap dan ook rekenen op extra spot van zijn medemuzikanten. Afsluiten deden de “Stette Poniets” met hun grootste arena-anthem Cracotten mee Préparé.

De gekheid kon weer van haar stokje gehaald worden, want de mannen van Powerstroke maakten zich op om hun nieuwe album te presenteren. Ze deden dat met net iets meer sérieux dan hun voorgangers. Al had gitarist Frederiek Nuyt voor de gelegendheid zijn bizarste sportoutfit aangetrokken, compleet met kniehoge sportkousen. Denk aan Metallicabassist Robert Trujillo. Thrashy nummers als Sense Of Honour en Once We Were Kings, opgedragen aan alle voormalige bandleden, raasden over de aanwezige toeschouwers. Until The Fat Lady Sings was een hoogtepuntje van de avond, toch doet het telkens enorm aan Kryptonite denken. Ik kan niet de enige zijn die het hoort, oordeelt u vooral zelf.

De Wachtebeekse concertganger kreeg performances voorgeschoteld die varieerden van oerdegelijk over hilarisch naar retestrak. Vooral tijdens de headliner was het wel soms pijnlijk duidelijk dat we in een parochiecentrum stonden te headbangen. Geweldig kon de sound bezwaarlijk genoemd worden, wat natuurlijk te verwachten is voor concerten op plaatselijk niveau. Voor die Best Of Zorstournee misschien toch maar de Ancienne Belgique boeken?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s