23 Acez – Jeugdhuis Lodejo (2014)

p1965huhvi1aflpjbcg0g91fqd4Lokaal talent moet gekoesterd worden. Als het Wachtebeekse 23 Acez hun nieuwste album – dat vanaf 12 januari 2015 overigens echt overal te koop zal zijn via Mighty Music Records – komt voorstellen, dan zakt Riff’s Al Ghul vanzelfsprekend mee af naar Jeugdhuis Lodejo in Lochristi. Het nieuwe kindje van Benny Willaert en de zijnen heet ‘Redemption Waves’ en was deze avond al exclusief te koop, samen met het vorige album ‘Crossroads’ en bandshirts. Met een platencontract op zak is daar wel geld voor hé.

Wie de laatste vijftig jaar nog in een jeugdhuis geweest is, weet dat de opkomst meestal nogal traag op gang komt. Daarmee wellicht dat voorprogramma Ground Control even wachtte om de avond op gang te trappen. Neen, het viertal beperkt zich niet tot covers van de grote David Bowie. Verwacht u in de plaats daarvan aan een stevige portie aanstekelijke garagerock. Het zou het eerste optreden van de band geweest zijn, maar daar was niet veel van te merken. Een oerdegelijke performance, het publiek ging gretig mee en enkele mensen vooraan werden daarvoor bedankt met een pintje.

Iedereen was opgewarmd, tijd voor de orde van de dag. Er moest namelijk een album gereleaset worden. Fans van het eerste uur herkenden uiteraard nummers als Nobody’s Listening en 30 Something, maar de focus lag uiteraard op nieuw werk zoals Loopholes, Alone en de titeltrack. Van het eveneens nieuwe The Bigger Picture kregen we vlak na het concert trouwens in première de videoclip te zien. Ondertussen kregen we achter drummer Jonathan Braeckman een volgens frontman Benny Willaert “psychedelische” projectie te zien.

Even checken of de mensen achterin nog wakker zijn, zodat de vingers van gitarist Tom Tas een beetje kunnen afkoelen, want “die staan intussen wellicht in de fik” en vervolgens het voltallige publiek aansporen om los te gaan op een “Regi-achtige ravebeat”, de entertainer in Willaert klopte weer overuren. Dat van die aap en die smoelen trekken.

Dat nieuwe album blijkt dus weer vol te staan met stevige doch toegankelijke prognummers. Laat januari 2015 dus maar spoedig komen. Wie niet kan wachten, zou op 6 december kunnen afzakken naar De Molen in Wippelgem, wanneer de Wachtebekenaren openen voor Wizz Wizard, Irish Coffee en het grote Ostrogoth, al moet ik u waarschuwen dat die show intussen al hopeloos is uitverkocht.

En hier is ie dan, de langverwachte videoclip:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s