Crimson Shadows – Kings Among Men (2014)

288365-empU begint spontaan te kwijlen bij de ultrasnelle powermetal van Dragonforce, maar heeft het niet zo voor die hoge, cleane zang? Dan is Crimson Shadows zeker iets voor u. De Canadezen maken epic metal met veel screams en grunts en net zoals bij het eerder genoemde Britse zestal doen ook zij een aanval op het werelduurrecord snarenplukken.

Het gaat snel voor Crimson Shadows. Het tweede album ligt net in de winkelrekken en weldra vertrekken ze als voorprogramma Alestorm voor het eerst op Europese tournee, een optreden op Wacken vorig jaar niet te na gesproken. Ze wonnen er overigens de Metal Battle, wat hen direct een contract bij Napalm Records opleverde. Ook hun eerste album ‘Glory On The Battlefield’ mocht er wel zijn. Beukende basdrums, veel gitaarsolo’s, ouderwetse strijdliederen met ballen dus.

Na een korte middeleeuws aandoende intro wordt de fik in March Of Victory direct aan de lont gestoken. De band beukt er genadeloos op in. Het ene nummer na het andere glijdt voorbij aan een hels tempo. Heroes Among Us doet wat meer metalcore aan, terwijl het gesoleer in Maidens Call zo van Sam Totman en Herman Li zou kunnen komen. We hebben hier zeker niet met krabbers te maken, de Canadezen kunnen wel degelijk een aardig stukje spelen.

Virtuositeit genoeg dus, ook qua intenties valt er over de nieuwe worp niet te klagen. Wat ik echter een beetje mis, is die bezieling. Na enkele luisterbeurten zou ik u nog altijd geen enkel nummer kunnen opnoemen dat eruit springt. Freedom And Salvation begint wel veelbelovend, akoestische intro, zouden ze dan toch eens durven? Spoedig gaat het gaspedaal echter weer volle “planché” en de bpm-meter in volle overdrive. Een wilde opeenvolging van zware dubbele basdrums, screams en gitaarduels, jonge metalheads die nog volop aan het rebelleren zijn zullen ervan smullen, maar ik spreek wellicht voor velen wanneer ik samenvat met een korte, doch genadeloze “meh”. Je vraagt je toch een beetje af hoe zoveel noten toch enigszins eentonig kunnen klinken.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s