Death – Scream Bloody Gore Reissue

598Met bands onder de gordel als Death, Obituary en Dying Fetus zou je Relapse Records wel een grote speler in de extremere genres kunnen noemen. Om die stelling nog wat extra kracht bij te zetten heeft het label dat vorig jaar 25 gitzwarte kaarsjes mocht uitblazen een regelrechte deathmetalklassieker van stal gehaald voor en reissue.

Een ware must trouwens voor elke fan van extreme metal, die ‘Scream Bloody Gore’ van de deathmetalband aller deathmetalbands, of kortweg Death. In 1987 zou gitaarvirtuoos Chuck Schuldiner met zijn eerste fullalbum de fundering leggen voor het meest extreme aller metalsubgenres. Hij deed daarvoor een beroep op drummer Chris Reifert, die zich naast Death nog met meer dan een handvol projecten bezighield, en producer Randy Burns. Alle gitaren, bassen en vocals zijn afkomstig van grootmeester Chuck zelve.

Wie zich nog geen eigenaar kan noemen van Deaths debuutplaat, krijgt nu dus een uitgelezen kans om dat onrecht ongedaan te maken. De eerste disc bevat het volledige album in al haar snoeiharde glorie, inclusief de twee bonustracks. Nummers als Infernal Death, Zombie Ritual en Evil Death werden geremasterd vanuit de originele tapes en klinken brutaler dan ooit. De ideale soundtrack voor bij een Halloween- of Texas Chainsaw Massacremarathon trouwens.

De voornaamste troef van deze reissue vinden we echter op de tweede cd terug. Die is volgestouwd met extra’s, zoals nummers van de originele opnamesessies in Florida. Daarnaast krijgen we ook nog eens opnames van repetities en exclusieve demo’s uit 1986. Een unieke kijk dus op hoe de Deathsound die tot op vandaag veel artiesten inspireert tot stand is gekomen.

Naast de standaard 2cd-set, die ook nota’s bevat van onder meer drummer Reifert, Max Cavalera en producer Burns, is de heruitgave ook te verkrijgen als Limited Edition 3cd, lp, Deluxe 2lp Boxset en voor de ware melancholici zelfs op cassette.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s