Joe Bonamassa – Lotto Arena (2014)

joe1Bonamassa opens for Bonamassa, de man is zo goed dat hij zijn eigen voorprogramma doet. Met zo’n naam heb je zelfs geen artiestennaam meer nodig. De Amerikaanse bluesgitarist sloot zijn nieuwste wereldtour, waarin hij telkens een akoestische set afwisselt met een elektrische, af in de Antwerpse Lotto-arena.

Qua goesting oproepen kon de intro alvast tellen: een akoestische versie van Highway To Hell, de Hayseed Dixieversie welteverstaan. Plots floepten enkele spots aan en daar had de vijfkoppige band intussen plaatsgenomen. Een band met leden die hun sporen allang verdiend hadden, namelijk bij Dream Theater, Alice Cooper, Kiss, Billy Idol,… en dat was dan nog maar enkel toetsenist Derek Sherinian. Voorts heeft ook percussionist Lenny Castro als freelancer al een aardig palmares opgebouwd met onder andere Fleetwood Mac en Toto (maar het lijstje is véél langer).

Duidelijke hoogtepunten uit de eerste, enorm folky klinkende set waren vooral het nieuwe Different Shades Of Blue en Happier Times. Opmerkelijk waren de maar liefst acht klaarstaande gitaren waartussen de zoon van een gitaarhandelaar uit Utica, New York vlijtig switchte. Voor Jockey Full Of Bourbon haalde Castro de flessen en wasbordje boven, afsluiter Athens To Athens duurde weliswaar net iets te lang om te blijven boeien.

Een klein kwartiertje later was de man daar alweer voor het elektrische gedeelte van de avond. Nieuwe nummers à la Oh Beautiful en Love Ain’t A Love Song passeerden, maar het ware genot volgde pas vanaf een uitgebreid Sloe Gin, oorspronkelijk van Tim Curry, maar intussen de aangenomen zoon van Bonamassa. Daarna kreeg ook The Ballad Of John Henry een heerlijk verlengstuk aangemeten. Van routine was na 35000 mijl touren amper sprake, de man amuseerde zich kostelijk. En de volle lotto-arena met hem, ondanks het feit dat het geluid weer alle kanten op galmde.

De bisronde bracht ons nog Django, dat de zaal eventjes muisstil kreeg. Tijdens afsluiter Mountain Time werd de sfeerverlichting ingezet en toverde de thuiszaal van de Antwerp Giants even om in een Amerikaanse gymzaal tijdens prom night. Met een eersteklas band weliswaar. Was dat middenveld niet volgezet met stoelen, gegarandeerd dat mensen spontaan aan het slowen zouden gaan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s