AC/DC – Rock or Bust (2015)

rock-or-bustHier is ie dan: de nieuwe AC/DC. De  Australiërs waren de laatste tijd al even in de aandacht omwille van de dementie van ritmegitarist Malcolm Young en de vermeende betrokkenheid van drummer Phil Rudd bij een moordcomplot. Een nieuw album zou dus voor het eerst sinds lang een verademing kunnen worden.

Want toegegeven, de band mag dan vooral tijdens de jaren zeventig de wereld verblijd hebben met een heel gamma aan stevige meebrulhardrocksongs, het is toch al een tijdje geleden dat de Australiërs ons van onze sokken wisten te blazen. “AC/DC brengt eigenlijk gewoon elke vijf jaar hetzelfde album uit”, klinkt dan de ietwat strenge, maar zeker niet onterechte kritiek.

Op dan naar de nieuwste worp. Het interactieve uiteenspattende logo in steen op de cover is wel leuk (Rock or Bust, heeft u ‘m). Met de titeltrack krijgen we al een eerste signature AC/DC meebrulsong voorgeschoteld. “In rock we trust/ it’s rock or bust”: daar is direct ook weer Brian Johnson met zijn cheesy lyrics.

Niet dat die nieuwe plaat zo’n marteling is voor het oor. Ze heeft zeker haar sterktes. Zo heeft Dogs of War bijvoorbeeld wel een lekkere groove. Het lijkt alleen wat onwaarschijnlijk dat een Miss Adventure of Got Some Rock ‘n Roll Thunder binnen enkele jaren nog in ons collectieve geheugen zullen gegrift staan. Het zijn uitwasjes van hoe we AC/DC ooit kenden.

Een essentiële plaat in het repertoire van Australië’s grootste rockband zouden we deze ‘Rock or Bust’ dus niet durven noemen. Fans van het eerste uur zullen ongetwijfeld wel kunnen genieten van deze brok AC/DC pur sang. De rest van de rockliefhebbers bewaart zijn zuurverdiende centen dan weer beter voor een relevant album van een band die nog lang niet binnen is.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s