Freedom Call – 666 Weeks Beyond Eternity (2015)

6r1vkblBij de term happy metal denkt u ongetwijfeld direct aan Duitse bands als Helloween en Gamma Ray. Ergens in hun schaduw vindt u Freedom Call, dat qua zonneschijn- en regenbogengehalte niet moet onderdoen voor hun landgenoten en met Sasha Gerstner Helloween van een nieuwe gitarist en met Dan Zimmerman Gamma Ray van een drummer voorzag. Vorig jaar brachten ze met ‘Beyond’ nog een gesmaakt nieuw album en nu hebben ze nog iets anders te vieren.

Omdat reissues uitbrengen van albums die bijvoorbeeld vijfentwintig jaar oud worden niet metal genoeg is voor het viertal uit Nuremberg, wachten ze liever op een andere mijlpaal. Hun hitalbum ‘Eternity’ blaast dit jaar dertien kaarsjes uit, of omgerekend 666 weken. Nice job, zeker voor een band die metalheads pleegt aan te spreken met albums getiteld ‘Stairway To Fairyland’.

Wat maakt deze reissue dan tot een meerwaarde? We kunnen u alvast meedelen dat de nummers alvast exact hetzelfde klinken als dertien jaar geleden. Wel heeft de band de volgorde een beetje door elkaar gegooid waardoor het korte intermezzo The Spell nu toch meer logischerwijs het album mag openen en Land Of Light samen met dat andere bekende nummer Warriors helemaal naar achter verhuisd is. Ook oorspronkelijke opener Metal Invasion is nu pas veel later op het album te horen. Op die manier krijgen we nu een album dat opbouwt naar een duidelijke climax.

freedom_call_tuerkis printOp de bonuscd krijgen we dan weer liveversies van die nummers voorgeschoteld, met name versies die ook al op de albums ‘Live In Hellvetia’ en ‘Live Invasion’ te horen waren. Ook de speciale versies van Metal Invasion en Warriors die de band ooit uitbracht bij hun compilatiealbum ‘Ages Of Light’ onder de titel ‘Masqueraded’ hebben een plaatsje gekregen. Afsluiten doen we vreemd genoeg met enkele covers. Geen eerbetoon van de band aan hun grote idolen, maar opnieuw versies van nummers vanop ‘Eternity’ door de bands Powerhouse, Neonfly en Hannes Braun.

Deze reissue bevat dus vooral heel veel eerder verschenen materiaal. Toch krijgen we met 666 Weeks Beyond Eternity als opener van cd twee toch nog een volledig nieuw nummer voorgeschoteld. Maar of je als diehard fan nu voor een nieuw nummer een heel album zou kopen, da’s weer een andere vraag.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s