Mad Max – Thunder, Storm and Passion (2015)

madmaxalbum1982, de New Wave Of British Heavy Metal raasde over Europa en alsmaar meer jonge bands lieten zich inspireren door Iron Maiden en consoorten. In het Duitse Muenster richtten vier muzikanten de band Mad Max op. Tijdens hun glorieperiode – tussen 1984 en 1987 – deelde het viertal een tourbus met onder andere Yngwie Malmsteen en Uriah Heep en om te tonen dat ze nog steeds alive and kicking zijn, zetten ze die periode nu met een best ofalbum in de spotlights.

Met ‘Mad Max: Fury Road’ blies regisseur George Miller zijn succesvolle filmfranchise onlangs nieuw leven in.  Tijd voor de band die ernaar genoemd werd, en trouwens ook nog steeds tourt en opneemt, om nog eens in het verleden te duiken. Het Duitse viertal kroop daarom nog eens samen de studio in om klassiekers uit hun albums ‘Rollin’ Thunder’ (1984), ‘Stormchild’ (1985) en ‘Night Of Passion’ (1986) opnieuw op te nemen (‘Thunder, Storm and Passion’, heeft u ‘m?)

Mad Max 7Het is een goeie manier om kennis te maken met een brok metalgeschiedenis. Veel oude albums van de Duitsers zijn er immers niet meer te vinden. Met deze plaat krijg je direct de hoogtepunten in de carrière van het viertal opgesomd, en die klinken te goed om genegeerd te worden. Klassieke metalriffs gecombineerd met refreinen die aanzetten tot headbangen, meebrullen en een tijdlang naneuriën, overgoten met o zo genietbare gitaarsolo’s. Op de exclusieve bonus-cd krijgt u trouwens nog een live-performance van de Duitsers op het Bang Your Headfestival, waarop blijkt dat ze het ook live nog altijd kunnen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s