Fleddy Melculy – Wat de Fok?

12523025_1557246561267421_6777637119794223506_nDe Fanfaar kennen we intussen het beste van hun samenwerking met de Vlaamse oerkomiek Urbanus. Onder het pseudoniem Fleddy Melculy spuit frontman Jeroen Camerlynck op een iets brutalere en minder subtiele manier zijn gal. Met ‘Wat de Fok?’ heeft de Brusselaar nu zijn eerste solo-EP uit.

Het dagelijkse leven telt vele frustraties. Fleddy Melculy is het beu en ventileert zijn woede in de vorm van stevige hardcore. Wat de Fok? telt zeven stevige nummers met een ferme hoek af. Zoals we in de intro Dimebag te horen krijgen, heeft Fleddy superkrachten gekregen van de geest van Dimebag Darell met als doel de metalwereld te redden van de totale ondergang.

Nummers als Het Is Wat het Is en 1 Noot staan dan ook bol van de zelfspot. Tussendoor laat Fleddy ook weinig subtiel horen wat hij van andere genres vindt. Zo moet Jazz het als eerste ontgelden in het vanzelfsprekende Ik Haat Jazz.

Maar Fleddy kan ook van andere zaken meespreken buiten muziek. Hij ergert zich tijdens Brood mateloos aan lege broodautomaten. Het nummer T-Shirt van Metallica gaat dan weer over mensen die graag bandshirts dragen omdat het in de mode zou zijn (Kimye, we kijken naar jullie). Een ware plaag, aldus Melculy. En daar heeft hij godverdomme groot gelijk in!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s