Weekend Guide 2016 -29/31 juli – 5/7 augustus

summerguideHet voorlaatste weekend van juli is alweer aangebroken. Wij blikken alvast weer een weekje vooruit en omdat ook uw trouwe dienaar volgende week weer met vakantie gaat, krijgt u deze week een dubbele portie zomertips voorgeschoteld. Ditmaal moet u dus niet afkomen dat u het niet ver genoeg op voorhand wist!

Voor het eerste event van dit weekend trekken we eens richting Wallonië. In Petit-Enghien, vlak voorbij de taalgrens, heeft immers het gezellige en bovendien gratis Rockelingenfestival plaats. Op vrijdag 29 juli krijgen we al een party en de dag nadien komen onder meer Emperors of Decay, KomaH en WildHeart langs om er een onvergetelijke editie van te maken. Op de camping kan u bovendien eveneens gratis de nacht doorbrengen. Meer info op de officiële website.

rockelingen

91441c45f1-_rk_16kleinWe maken dan een sprongetje naar het volgende weekend. In Waarschoot vindt op vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus de alweer tiende editie plaats van het Roadkill Festival. We krijgen een ongeziene affiche met twee verschillende podia voorgeschoteld met de Nederlandse headliners Peter Pan Speedrock en John Coffey. En als je qua naam inspiratie haalt bij The Green Mile, dan kan de muziek ook niet slecht zijn. En met een billijke prijszetting van €45 voor twee dagen zal je de kostprijs ook niet moeten inroepen als excuus om niet te komen. Voor die tickets, evenals voor extra info, verwijs ik u met veel plezier door naar de officiële website.

Het begint intussen een traditie te worden: de eerste en meestal tevens ook de beste zondag van de Lokerse Feesten krijgt al enkele jaren de stempel Metaldag. Anno 2016 valt die dag op zondag 7 augustus en krijgt de Oude Kaai onder meer Limp Bizkit, Slayer, Suicidal Tendencies en Steel Panther over de vloer. Tickets kosten u €48, meer informatie is uiteraard vrij en beiden kan u op de officiële website terugvinden.

13450074_10154146681658654_1635443819199533742_n

En ditmaal gooi ik er nog eentje extra tegenaan. Op een luttele steenworp van de Lokerse Feesten hebben elk jaar ook de Fonnefeesten plaats. Sinds vorig jaar kan u in het Prinses Joséphine-Charlottepark terecht voor een hele hoop gratis optredens. Een snelle blik op het programma van dit jaar leert ons dat we met de coverbands Letz Zeppelin en The Doors in Concert op maandagavond 8 augustus een goeie uitvlucht zullen hebben om nog eens naar Lokeren te trekken. Meer info alsook het volledige programma kan u zoals gewoonlijk bij de officiële instanties aantreffen.

tributefonne

We  weten dus weer wat doen de komende weekends. Ik laat u de komende weken even alleen achter, maar beloof plechtig daarna spoedig terug van mij te laten horen. Eruit gaan we deze week met een streepje Vlaamse klassieke metal met punkinvloeden. Dit is Emperors of Decay met Buzz Ride.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s