Powerwolf – The Metal Mass Live

672_PW_RGBWeinig bands weten de metalwereld zo te verdelen als Powerwolf. De Duitse powermetalband heeft sinds hun oprichting in 2003 een serieuze livereputatie weten uit te bouwen die door veel fans gesmaakt wordt, maar tegelijkertijd blijken ook een hele hoop metalheads niet te vallen voor de zogenaamde metaleucharistie. Voor die eerste groep is er nu een dvd-box die de onvergetelijke live-ervaring de huiskamer binnenbrengt.

Als de bende krachtwolven van vader Attila Dorn iets doet, dan wel met volle overtuiging. The Metal Mass Live bevat twee dvd’s met daarop maar liefst drie complete concerten en een minidocu, een cd, speciale artwork op canvas en vijf gesigneerde foto’s. Dat belooft dus. Qua promo heb ik enkel de audio in mijn grijpgrage klauwen gekregen, dus laten we al de rest even buiten beschouwing.

De cd bevat overigens, net zoals een volledige registratie van een optreden tijdens hun Wolfsnächte tour in 2015. Enkel de drumsolo die op de dvd wel te vinden is, werd eruitgelaten. Big whoop, right? We krijgen in totaal zestien duivelsbezwerende nummers voor de kiezen, zowat elk onderdeel van de intussen zes albums tellende discografie komt daarbij aan bod. Publiekstrekkers als Amen & Attack, Resurection by Erection en Werewolves of Armenia mochten zeker niet ontbreken. Daarnaast ook minder bekende nummers als Cardinal Sins en Dead Boys Don’t Cry en nieuwe nummers zoals Army of the Night en Armata Strigoi. De metalmis wordt pas helemaal compleet met We Drink Your Blood en Lupus Dei.

powerwolf-attila-dorn-1Het plaatje is dus echt compleet. Al wat het vijftal live te bieden heeft, komt terug op de schijf. Van de eerste ave Maria tot de laatste Hallellujah. Spijtig genoeg eindigt het daar niet. Dorn heeft overigens de gewoonte om tussen nummers door nogal uit te weiden en ook die monologen hebben de plaat gehaald. Aangezien het om de registratie van een Duits concert gaat, is de Roemeense Duitser dan ook constant in de taal van Beethoven aan het raaskallen. Over genaaide penissen en dergelijke.

We krijgen met andere woorden tot in de details de Powerwolfmetalmis voorgeschoteld zoals we die al kennen van tijdens de concerten en festivals. Het enthousiasme druipt er van seconde één tot de laatste noten vanaf, maar de vaart wordt er spijtig genoeg wel telkens weer uitgehaald. Alsof ze iets hebben van “we moeten zien dat we nu ook weer niet té populair gaan worden.” En zo hebben ook de haters weer iets om gif over te spuien. Iedereen content, de wereld kan toch zo mooi zijn.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s