Weekend Guide 2016 – 12/14 augustus

summerguideU heeft het misschien nog niet direct door, maar we staan wel degelijk voor één van de drukste weekends van de festivalzomer. In mijn eigenste Wachtebeke staan zowel de jaarlijkse Safarkensmarkt als het hardstylefestival The Qontinent op het programma. We zoeken dus beter andere oorden op en de alternatieven blijken zich in Vlaanderen op te stapelen.

Zo kunnen we op vrijdag 12 augustus opnieuw in Eeklo terecht voor een heuse metalavond op het gratis Herbakkersfestival. Met Powerstroke, Ostrogoth en de Griekse blackmetalband Rotting Christ mogen we wel stellen dat we verwend worden. Meer info vindt u, zoals u wellicht ook al gedacht, bij de officiële instanties.

logoHBF2015

Ook de hardcoreliefhebbers staan voor een topweekend. In de westhoek staat van vrijdag tot en met zondag immers opnieuw Ieper Hardcore Fest op het programma. Met namen à la Sick of it All, The Black Dahlia Murder, Jello Biafra, Agnostic Front en Dying Fetus bent u weer verzekerd van drie dagen zwaar werk van hoog niveau. Meer uitleg vindt u hier.

13417423_10154069691125255_4239358092449349475_n

Voor het absolute zwaartepunt van dit superweekend trekken we dan weer op zaterdag en zondag richting Kortrijk. Officer Nice heeft immers zijn intussen beruchte Alcatrazgevangenis opnieuw opgetrokken op het sportterrein de Lange Munte. Grote namen zijn onder meer Within Temptation, Avantasia en het allerlaatste optreden van Twisted Sister in de Benelux. Met onder meer Avatar, The Answer en Thundermother krijgen we opnieuw wat veelbelovend jong talent tussen de mooie namen als Triptykon, Exodus, Korpiklaani en Whitesnake. Bovendien heeft de organisatie met de rockbar El Presidio weer een leuke nieuwe extra voor ons klaar. Voor meer info, slechts één adres.

13466271_10154142811091007_4476615835907834322_n

Waar zouden we deze keer eens mee afsluiten? Keuze te over, maar we gaan voor een eigenzinnig Zweeds plaatje. Alcatraz heeft een oude circustent op de kop weten te tikken, Avatar zal daar dus niet misstaan. Met hun nieuwste plaat hebben ze alvast een extra wapen om het gevang in vuur en vlam te zetten. Deze zullen we wellicht ook te horen krijgen:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s