Obituary – Ten Thousand Ways to Die

a4067034761_10De broers Tardy houden duidelijk niet van stilzitten. In 2014 kwamen John, Donald en hun Obituarymaatjes nog met het sterke ‘Inked in Blood’ en twee jaar later hebben ze weer enkele nummers klaar die ze liever niet voor zichzelf houden. Naast twee splinternieuwe studio tracks bevat ‘Ten Thousand Ways to Die’ ook nog eens voor drie kwartier aan livemateriaal.

Nog eens nieuw materiaal dus van de legendarische deathmetallers uit Tampa, Florida. Al beperkt die nieuwe nummers zich ditmaal wel tot twee stuks. Het naar Obituarynormen lange Loathe vangt aan met een typische logge sludgeriff gevolgd door John Tardy’s kenmerkende gebrul. Tijdens de titeltrack ligt het tempo dan weer net iets hoger. Naar het einde toe neemt de gitaar ons nog eventjes mee op avontuur, wat nooit kwaad kan.

In theorie gaat het hier om een maxisingle, maar met maar liefst elf livenummers voor hetzelfde geld zouden we het evengoed als liveplaat kunnen bestempelen. Dat is dan de eerste sinds het ironisch getitelde ‘Death’ uit 1998 alweer.

Ouwe krakers als Chopped in Half en Slowly We Rot konden uiteraard weer niet achterblijven. Met nummers als Bloodsoaked en Intoxicated krijgen we echter ook klassiek materiaal dat op de vorige liveplaat nog niet vertegenwoordigd was. Obituary is trouwens een van die bands die na dertig jaar nog altijd goeie muziek maken en dus is het niet meer dan logisch dat ook nieuwere nummers als Redneck Stomp, Centuries of Lies en Visions in My Head de tracklist gehaald hebben. De opnames werden opgekuist zonder die typische, rauwe en krachtige Obituarysound te verliezen die we enkele maanden geleden ook nog op Graspop hebben mogen aanhoren.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s